Архив

Нямам много какво да кажа …

Искам да благодаря ! За всяко ЗАЕДНО през тези години :)

На всички минали през живота ми и оставили следа – благодаря че ви е имало, на тези които все още сте тук – благодаря че ви има, вие които си тръгнахте – благодаря, вашата мисия приключи.

Равносметката е Господ ми е дал и си е взел … Негово право е, не го виня !
На всички Вас пожелавам да даде през Новата 2016 година :)
Амин !

YouTube Preview Image

Здравейте, казвам се Галя Велева и съм фотолюбител. Чувала съм да казват, че имам няколко много добри фотографии. И знаете ли – радвам се защото да имаш няколко много добри фотографии все пак е по-добре от няколкостотин хубави и значително по-добре от гигабайти посредствени.

Мисълта не е моя, но напълно съм съгласна с нея и се старая в процеса на снимане да не я забравям никога. Винаги преди да натисна спусъка на фотоапарата се питам – бих ли гледала това на стената си поне една седмица ?

Предварително искам да отбележа, че всичко написано по-долу отразява моя личен поглед върху нещата, основано е само и единствено на личен опит и в никой случай не е последна инстанция по въпроса.

Та за пейзажната фотография …

Има още

Януари – снимам котката върху калъп сапун. Ужасно… Трябва все пак да си купя огледалка.Посъветваха ме Nikon D300.

Ето сега …вече се започва !

Февруари – разбрах, че китовите обективи въобще не ме устройват. Нито рязкост, нито блър, а и бокето е някво нервно. Снимам котката, мустаците размити, крайщата на сапуна резки …

Март – купих Nikkor 17-55/2.8. Рязък като бръснач. Снимам котката, вижда се всяко косъмче …

Има още

Гъбеното изобилие тази година продължава, продължавам и аз с изпитаните рецепти за вкусотии от диворастящи гъби. Сега ще Ви предложа една рецепта за туршийка, много подходяща за консумация с ракийка в студените зимни вечери. Нека първо уточня, че бера само няколко вида диворастящи гъби, които познавам добре. Никога не си позволявам да бера непознати за мен диворастящи гъби – снимам ги и ги оставям където са си били. Има още

В този пост ще споделя с Вас рецепта за мариновани манатарки. Не помня толкова гъбена година. Имах късмета да намеря много манатарки и ги приготвих по любимия си начин …  Има още

Здравейте :)
Хрумна ми днес да споделя с Вас една рецепта за съхраняване на гъби пачи крак. Сега им е сезона и изобилните количества не могат да се употребят своевременно. Затова ще Ви предложа една моя рецепта  Има още

След гъбената супичка с удоволствие Ви представям и една измислена днес от мен рецепта за гъбени кюфтенца.  Необходими продукти: две глави стар кромид лук, две яйца, две филии сух хляб, кайма Има още

ПОКЛОН и БЛАГОДАРЯ !!!
АЛЕКСАНДРА ЖЕКОВА в нашите очи ти си най-добрата и си на върха !!!

Българката се движеше на трета позиция почти през цялата дистанция, но метри преди финала  Александра Жекова  беше засечена от безконтролната италианка Микела Мойоли и двете паднаха на снега в предпоследния сляп скок .

До този трагичен момент нашето момиче държеше бронзовият медал в ръцете си.

Има още

Днес социалната мрежа фейсбук навършва десет години :)
Честит рожден ден :)

 

 

На  посоченият линк всеки потребител с активен акаунт ще види специално видео, което прави кратък преглед на дейността му в социалната мрежа от деня на регистриране на неговия акаунт.

Ако все още не виждате персонализирания за вашия профил клип, ще трябва да почакате. Потребителите ще получават известия, когато видеото им е готово за гледане. То е достъпно само за определения профил и не може да се гледа от други.

Здравейте :)

Ако никой до сега не го е казал – е, всичко прекрасно и мистично, всяко приключение, всяка мечта има край …

Последният ден от тази авантюра, последни километри, сбогуване с мистичната и неповторима Исландия.

Земя отвъд реалността, която покорява със своите водопади, със суровата природа, с нереалните извънземни пейзажи, с простота на живота, с величието на природата и с приземяването на Човека.

Има още

Здравейте отново :)

Нашето пътешествие в Исландия е към своя край. Останаха само два дни.  Времето вече е по-благосклонно към нас – мъглата се вдигна, вижда се синьо небе, вятъра утихна. Днешният ден е отделен изцяло за спокойна разходка. Вечерта ще спим на същото място. Първоначалната ни идея беше да се качим на корабче с надеждата да видим китове, но се оказа, че корабчетата работят само до края на септември. Срещата с китовете ще се отложи за друг път. Пътешествието ще продължи по сушата.

Има още

Добро утро :)
Остават ни само още два дни в Исландия, а все още не сме зърнали северно сияние :( Въпреки точното планиране – новолуние, слънчева активност, стриктно следене на времето … мъглата е вездесъща и непредвидима. Или по-скоро може да се каже, че ни е харесала и се движи с нас. Където и да пристигнем, като отворим сайта за времето се оказва, че там от където сме тръгнали е ясно и слънчево, а където се намираме в момента – мъгливо.

Има още

Здравейте отново :)

Дните летят неусетно и вече преполовихме острова. Нашето пътешествие продължава, а Исландия не спира да ни изумява с красивата си природа, с мощните водопади, ледените рекифиордите …

Какво ли ни очаква днес ? Дали най-после ще зърнем мечтаните зелени светлини в небето ? Все пак всичко е планирано по това време на годината заради северното сияние.

Има още

Здравейте отново :) Продължавам да споделям с Вас невероятното  и незабравимо Исландско пътешествие. Снощи отново пристигнахме по тъмно в хотела, хапнахме раци, дълго гледахме през прозорците с надежда да зърнем зелените сияние в небето. Уви, мъглата не ни позволи … Няколко пъти през ноща се будих и ставах да надникна през прозореца, но освен бялата пелена на мъглата – нищо друго. Здраве да е :) Да видим какво ни очаква днес.

Има още

Здравейте отново :)
Споделяте ли Исландия, чакате ли новите разкази ?  Ако за пръв път попадате тук, минете първо през Синята лагуна, вижте изригването на гейзерите,  намокрете се на водопада Skógafoss  и хайде да минем предвидените за днес километри. Народа е казал – едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш …
Та и ние така … едно мислехме, друго направихме :) Има още

Page 1 of 612345...Last »
BulgarianEnglishFrenchGermanItalianRussianSpanish

Свържете се с мен :)

Facebook